language
Advent u Zagrebu

Advent za djecu

Tko li više uživa u Božiću od onih najmlađih? Oni znaju cijeniti njegovu radost i čaroliju, oni još vjeruju u Djeda Božićnjaka te svima rado iskazuju svoje oduševljenje božićnom čarolijom.

I zato će samo za njih ove godine biti kreirani posebni programi u kojima će uživati, koji će ih nasmijati i s njima podijeliti uzbuđenje zbog božićnih poklona i kolača, a one malo starije podsjetiti na to kako je predivno biti dijete.

Advent u Maloj sceni

U Kazalištu Mala scena predstava „Snježna bajka“ ne započinje odabirom sjedala, već ulaskom u sam atrij gdje mališane i roditelje dočekuje prava božićna čarolija uz prigodne igre, radionicu izrade čokolade te pisanje pisma Djedu Božićnjaku, kako bi sami dali svoj doprinos predstavi i kreativno se izrazili.

01.12.2022. 17:00 Kazalište Mala scena

Advent u Zoološkom vrtu Grada Zagreba: Priče iz davnine

Ova zbirka bajki Ivane Brlić-Mažuranić obilježila je djetinjstva brojnih generacija svojim fantastičnim likovima, predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske, pa ne čudi što je odabrana i kao tema ovogodišnjeg Adventa u Zoološkom vrtu.

27.11.2022. -06.01.2023. Zoološki vrt grada Zagreba

Muzej čokolade

Vremena se mijenjaju, a s njima i dječje navike. Ipak, čitavo je 20. stoljeće, brojna djetinjstva i mnoštva generacija djece, obilježio jedan poseban hobi: skupljanje sličica u albumima.

01.12.2022. -08.01.2023. Muzej čokolade

Žive božićne jaslice

Već više od dvadeset godina zajednica Cenacolo organizira pravu božićnu atrakciju u samom centru grada: žive božićne jaslice, koje osmišljavaju i izvode oni sami, uz pomoć obitelji i nekolicine djece, kojima je ova predstava uvijek jako bliska.

17.12.2022. Žive božićne jaslice

Backo mini express - Muzej vlakića

Svi koji su ikad posjetili Zagreb u adventsko doba složit će se da je grad uistinu čaroban. A posebna ga čarolija smanjila i u obliku minijatura smjestila u Backo mini express!

27.11.2022. -07.01.2023. Muzej vlakića - Backo Mini Express

Radionice Hrvatskog školskog muzeja

Znamo da su oni najmlađi ti koji naaajviše uživaju u Božiću. A Hrvatski školski muzej zna kako im ovo doba učiniti još posebnijim: kroz dvije radionice, dostupne svim osnovnoškolcima.

10.12.2022. 11:00 Muzej grada Zagreba

Advent u Lisinskom za najmlađe

Blagdanskom ugođaju u Zagrebu pridonijet će bogati program za najmlađe u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

04.12.2022. 10:00 Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Obrtnički Advent

Stari dječji filmovi čuvaju bezvremenske vrijednosti za sve generacije i odašilju toplinu kakva nam je potrebna u božićno vrijeme, pa će se ovog Adventa u prolazu Matice hrvatskih obrtnika vijoriti dječji glasovi iz klasika poput Vlaka u snijegu, Družbe Pere Kvržice i Smogovaca.

26.11.2022. -01.01.2023. Hrvatska obrtnička komora

Veseli božićni tramvaj

Bajkovita vožnja s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom uz pregršt zabave, smijeha i prigodnih darova, razveselit će sve, a posebno one najmlađe.

Dječji advent u MiniPolisu

Dječji advent u MiniPolisu je osmišljen za one koji najviše vjeruju u čaroliju Božića – djecu.

03.12.2022. -08.01.2023. MiniPolis

Grad svetog Nikole

Bajkovite božićne dekoracije, pregršt kreativnih ideja za blagdanske radionice i zabavnog programa poznatih dječjih izvođača i ove godine ponovno očekuju djecu i roditelje u najvećem zabavnom centru Amazinga u Zagrebu.

05.12.2022. -06.12.2022. Amazinga dječji zabavni centar
Turistička zajednica grada Zagreba ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa ili za slučaj otkazivanja događanja. Sve informacije su podložne promjenama ili otkazivanju sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događanja/izvršavanja projekta. Molimo sve zainteresirane da se zbog svega navedenog dodatno informiraju na svim dostupnim platformama. Također, molimo sve posjetitelje da se prije dolaska na određeni program/koncert informiraju o broju mjesta, obzirom da je isti ograničen, te apeliramo na sve da se drže propisanih epidemioloških mjera i uputa Stožera.