language
Advent u Zagrebu

Glazba u Adventu

Možete li zamisliti Božić u tišini? Bez nježne melodije Tihe noći ili pak veselih tonova All I want For Christmas? Naravno da ne - glazba je tu kako bi dala dušu svakom raspoloženju, a naročito onom božićnom.

Glazba daje lampicama čarobnu svjetlost, a božićnim drvcima posebne boje; zbog nje će nam se orašari nasmiješiti i zapjevati, a nježne note ugrijati srca na zimskoj hladnoći. Glazba prolazi zrakom, leprša s prvim pahuljama, obgrljuje šarene kuglice i u nama budi onaj osjećaj kojeg smo čekali čitave godine.

Božić je idealna kulisa za glazbene događaje, a Advent Zagreb nudi čak 14 programa s preko 100 koncerata koji će se pobrinuti da svaki posjetitelj pronađe baš onu melodiju koja će ga najviše ponijeti u magičnu atmosferu blagdana.

Bilo da želite uživati u toplini dvorane ili pak vani grijati ruke na šalicama toplog vina ili čokolade, postoje brojne lokacije diljem grada koje će odašiljati božićne note: od tradicionalnih božićnih pjesama, preko opera, filmskih melodija, tradicionalne hrvatske glazbe do modernih pop pjesama.

Zato naćulite uši i neka vas povede ritam blagdana!

Advent u Ladu

Glazba je simbol Božića, poziva nas na ples i veselje, predstavlja zvučni zapis svakom raspoloženju i prigodi, ali je i najbolji način za upoznavanje kulture jednog naroda.

18.12.2021. 19:00 Prostorije Ansambla LADO

Advent pod lanternom

Svjetlost je jedan od glavnih simbola Božića. U vrijeme adventa palimo svijeće i lampice jer upravo ta svjetlost i toplina kojom isijavaju griju naša srca i donose pravi duh Božića.

01.12.2021. -24.12.2021. Gornji Grad

Zagrebačke adventske razglednice

One najpoznatije scene Zagreba, vedute ovog grada s milijun srca, ove će godine otkriti svoja skrovita mjesta tako da će u njih pozvati profesionalne glazbenike kako bi izveli najpoznatije adventske pjesme u 24 koncerta.

29.11.2021. 16:00 Prolaz Oktogon

Glazba u Oktogonu

Krenete li prečicom od Ilice do Cvjetnog trga ili obrnuto, naći ćete se u predivnom Oktogon prolazu kojeg krasi veličanstvena kupola od vitraja.

27.11.2021. -07.01.2022. Prolaz Oktogon

Advent na Zrinjevcu - glazbeni program

U srcu Zagreba krije se i njegov najromantičniji park - Zrinjevac. Ovaj perivoj s bogatim zelenilom, statuama i konstrukcijama jednako je čaroban u svako godišnje doba, no u vrijeme Božića on postaje jednostavno magičan: tisuće lampica koje se penju po stoljetnim platanama kao da daju do znanja da božićna bajka može započeti.

27.11.2021. -26.12.2021. Glazbeni paviljon na Zrinjevcu

Adventovo na Katarincu

Radio valovi Yammat FM-a, poznati voditeljski glasovi i najbolji izbor glazbe u gradu, podizat će raspoloženje na Katarininim trgom tijekom Adventa, uz mirise kuhanog vina, ukusnih zalogaja s potpisom Brokenships bistroa i slastica s potpisom Petre Jelenić.

02.12.2021. -31.12.2021. Katarinin trg

Večeri s Brahmsom

Skladatelj i izvođač. Tradicionalist i inovator. Johannes Brahms (1833. - 1897.) bio je jedan od velikih virtuoza, pa tako i danas nadahnjuje glazbenike svojim skladbama koje odišu čarolijom i raznolikošću.

04.12.2021. -17.12.2021. Institut Liszt Zagreb

Advent Classic Fest

Već pet godina Advent Classic Fest posjetiteljima Adventa donosi najbolje od klasične glazbe, umotano u veseli božićni duh tri koncerta.

04.12.2021. 19:00 Koncertna dvorana Blagoje Bersa

Adventski koncerti Zagrebačkih solista

Najistaknutiji hrvatski komorni ansambl, Zagrebački solisti, ove godine pozivaju mlade glazbenike, laureate međunarodnih glazbenih natjecanja, da im se pridruže na božićnoj kulisi i da već četvrtu godinu zaredom upotpune zagrebački božićni duh svojim izvedbama.

11.12.2021. -18.12.2021. Muzej grada Zagreba

S božićnih balkona Zagrebu

Kad šećete Zagrebom i divite se mnoštvu svjetala i dekoracija, kad se jednostavno prepustite čarobnom božićnom duhu, vjerojatno će vas iznenaditi predivna glazba kojoj ne možete odrediti izvor.

27.11.2021. 14:00 Balkon Galerije Lav

Festival adventskih i božićnih pjesama

Ako ste odlučili prošetati adventskim ulicama Starog grada, zastanite kod Kamenitih vrata i upijte čaroliju koju vam pružaju adventsko-božićni napjevi u sklopu Festivala adventskih i božićnih pjesama.

01.12.2021. 19:30 Crkva sv. Blaža

Koncerti zagrebačkog komornog orkestra

Virtuozne i nadahnjujuće note koje će svojim gudalima stvoriti članovi Zagrebačkog komornog orkestra zasigurno će oplemeniti božićni ugođaj i Advent Zagreb.

02.12.2021. 19:30 Društvo hrvatskih književnika

Zagrebački harfistički festival - Harfom u Advent

Harfe - ovi klasični instrumenti bogatog zvuka kreiraju nježne, no opet kristalno jasne melodije već 5500 godina, a svoje su mjesto pronašli i na ovogodišnjem Advent Zagrebu.

01.12.2021. 20:00 Muzej prekinutih veza

Glazbeni atrij ZKM-a

Zagrebačko kazalište mladih oduvijek je poznato kao okupljalište svih onih željnih dobre zabave i vrhunske umjetnosti, a upravo se ovi pojmovi savršeno uklapaju u božićnu atmosferu.

05.12.2021. -28.12.2021. Glazbeni atrij Zagrebačkog kazališta mladih

Christmas garden u ALU

Postoji li bolji blagdanski ugođaj od bajkovitog vrta u kojem je ugođaj postignut umjetničkom scenografijom i bojanjem drveća rasvjetom?

27.11.2021. -01.01.2022. Akademija likovnih umjetnosti

Advent na Trgu bana Jelačića

Grad Zagreb u adventsko vrijeme već tradicionalno nudi bogat kulturni program koji zadovoljava i najzahtjevnije posjetitelje. Više od stotinu programa održat će se na brojnim lokacijama u gradu, a već tradicionalno koncerti će se održavati i na Trgu bana Jelačića.

02.12.2021. -24.12.2021. Trg bana Josipa Jelačića

Advent na Strossu

Mirisi finih božićnih jela, šarenilo lampica i ukrasa, toplina dragih osoba - ovo je Advent na Strossu. Ako dodamo tome i vikend koncerte urbane klupske glazbe, jasno nam je da je Štros jedno od glavnih odredišta ovog Adventa za sve željne dobre zabave i blagdanske atmosfere.

27.11.2021. -26.12.2021. Strossmayerovo šetalište

Koncerti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Bogatim koncertnim programom Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog je i u prosincu meka za sve ljubitelje ozbiljne glazbe.

04.12.2021. 19:30 Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Turistička zajednica grada Zagreba ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa ili za slučaj otkazivanja događanja. Sve informacije su podložne promjenama ili otkazivanju sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događanja/izvršavanja projekta. Molimo sve zainteresirane da se zbog svega navedenog dodatno informiraju na svim dostupnim platformama. Također, molimo sve posjetitelje da se prije dolaska na određeni program/koncert informiraju o broju mjesta, obzirom da je isti ograničen, te apeliramo na sve da se drže propisanih epidemioloških mjera i uputa Stožera.