language
Advent u Zagrebu

Igračke u proširenoj stvarnosti

Motive ovogodišnjeg Adventa doživite kroz sadržaj proširene stvarnosti.

Pogledajte svijet oko sebe. Pišemo u notes i na računalu. Čitamo knjige i e-čitače. Plaćamo novčanicama i karticama. Gledamo umjetničke slike uživo i njihove replike na ekranima. Djeca šalju Djedu Mrazu pisma i e-poštu; igraju se u dvorištu i u virtualnom svijetu, uče u školi i na TV-u. Mi smo generacije koje se nalaze između starog, tradicionalnog i opipljivog načina života i onog novog koji nas željno iščekuje - virtualnog, modernog, naprednog.

Upravo ova dva svijeta, tako daleka i naizgled nespojiva, spojit će ovogodišnji Advent Zagreb - pa ipak je ovo najčarobnije doba godine, onda kada je sve moguće i nadohvat ruke!

Spajamo nespojivo, dijelimo dobiveno

Tradicionalne igračke koje su se nekad proizvodile u Zagrebu u središtu su Adventa 2021. godine. Brojne će generacije tu prepoznati svoje poklone koji su ih čekali ispod božićnog drvca, koje su priželjkivali cijele godine i koji su potom obilježili njihovo djetinjstvo.

No, tu dolazi Equinox XR, aplikacija koja te klasične igračke vodi u budućnost, u naše domove, u dvorišta, diljem Hrvatske i diljem svijeta; ona ih pretvara u virtualne igračke.

Ovo iskustvo proširene stvarnosti (AR) zapravo je vrlo jednostavno doživjeti, dovoljno je svega par koraka:

  • Skinite aplikaciju Equinox XR, dostupnu za iOS i Android pametne uređaje i tablete.
  • Registrirajte se kako biste otvorili svoju „kutiju za igračke“.
  • Prolazite određenim lokacijama u centru Zagreba i gledajte ih kroz ekran uređaja - čeka vas iznenađenje u obliku kutija koje otvarate dodirom na ekranu.
  • Jeste li spremni za iznenađenje iz kutije? Čestitamo, dobili ste novu igračku!

Dobivenu igračku pohranjujete u svoju riznicu i nosite sa sobom svugdje, a možete ih putem aplikacije postaviti u svom kvartu, kod bake i djeda u dvorištu, u susjednoj državi ili na drugom kraju svijeta - opcije su nebrojene.

Drugi koji posjete tu lokaciju i imaju instaliranu aplikaciju moći će ih vidjeti, a na taj način možete dijeliti tu posebnu radost Božića sa svima, gdje god da se nalazili.

Način korištenja aplikacije:

Na mobilne uređaje je potrebno instalirati Equinox XR aplikaciju. 

Prilikom dolaska na lokaciju potrebno je ući u aplikaciju, a ista će sama izbaciti, na zaslon mobitela, obavijest o tome što se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini.

Klikom na ikonu koja se pojavi na ekranu mobitela, aplikacija navodi posjetitelja do točnog mjesta gdje je postavljena izložba.

Okretanjem svog mobitela, kao kod fotografiranja, prolazi se kroz izložbu te se može interaktivno u njoj sudjelovati – fotografirati se ili dijeliti sadržaj na društvenim mrežama.

iStore

Google Play

Od 27. studenog igračke možete pronaći na sljedećim lokacijama

Trg Republike Hrvatske

Trg bana Josipa Jelačića  

Trg Kralja Tomislava  

Park Zrinjevac  

Trg Petra Preradovića  

Strossmayerovo šetalište (Istok)  

Britanski trg  

Trg Antuna, Ivana i Vladimira Mažuranića

Katarinin trg  

Kurelčeva ulica