language

KULTURA U ADVENTU

Božićno raspoloženje prožima i predstave te izložbe, koje će publici predstaviti pravi doživljaj ovog doba godine.

Dobrota i inkluzija, tradicionalni običaji i briga o drugima, radost na licima onih najmlađih i nezaobilazni pokloni u čarobno vrijeme darivanja. Kroz umjetničke izvedbe u sklopu Adventa Zagreb svi će prizori, pokreti, zvukovi i dodiri dočarati idilu ovog posebnog doba godine.

Advent u Muzeju

Osim standardne postave koja nosi epitete jedinstvene, nostalgične, a ponekad i one koja slama srca, Muzej prekinutih veza ovih blagdana organizira posebna nedjeljna druženja.

19.11.2023. -17.12.2023. Muzej prekinutih veza

Advent u Etnografskom muzeju - izložba Slatki sveci

Polazišna točka izložbe „Slatki sveci“ je oblik čokoladnog sv. Nikole koji se prodaje kao slatkiš u doba Adventa.

06.12.2023. -14.01.2024. Etnografski muzej

Flash mob u tramvaju

Pjevanje je zarazno, a glasovna sinkronizacija u zbornom pjevanju potiče osjećaj zajedništva.

Advent u Muzeju čokolade

Kao inovativan i autentičan događaj, ovo je prava poslastica novog izdanja Adventa Zagreb.

01.12.2023. -06.12.2023. Muzej čokolade

Advent u Muzeju grada Zagreba

Drvene ili glinene, male ili velike, umjetne ili žive – jaslice su već stoljećima tradicionalni simbol Božića koji svoje mjesto nalazi ispod božićnog drvca, a ovog Adventa postaju i glavni motiv u Muzeju grada Zagreba.

06.12.2023. -07.01.2024. Muzej grada Zagreba
Turistička zajednica grada Zagreba ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa ili za slučaj otkazivanja događanja. Sve informacije su podložne promjenama ili otkazivanju sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događanja/izvršavanja projekta. Molimo sve zainteresirane da se zbog svega navedenog dodatno informiraju na svim dostupnim platformama. Također, molimo sve posjetitelje da se prije dolaska na određeni program/koncert informiraju o broju mjesta, obzirom da je isti ograničen, te apeliramo na sve da se drže propisanih epidemioloških mjera i uputa Stožera.