language
Advent u Zagrebu

Kultura u Adventu

Umjetnosti, jezik, religija, vještine i društvene navike nekog naroda - sve se ovo nalazi pod okriljem kulture, koja ponosno stoji kao predstavnik tog naroda. No Božić daje jednu sasvim novu pozornicu tom predstavniku: onu veličanstvenu, harmoničnu, idiličnu, romantičnu, pa čak i pomalo nestvarnu.

Stoga ne čudi što je upravo kultura važna sastavnica Adventa Zagreb, a čitav grad u ovom bajkovitom periodu postaje njezina pozornica. Zagreb je ipak grad koji cijele godine dočekuje razne umjetnike i izvođače širom otvorenih ruku, a naročito je ponosan na svoje muzeje, galerije, kazališta i sve one koji žele svoju viziju kulture predstaviti upravo na zagrebačkim ulicama.

Advent Zagreb unosi blagdanski duh u ova odredišta, i to u obliku kazališnih predstava, izložbi, radionica, šetnji te čak i sportskih aktivnosti. Kako se to sve zajedno uklapa u jednu harmoničnu božićnu idilu? Prošećite (ili potrčite!) zagrebačkim ulicama ovog adventa i zavirite u bogat program - sigurni smo da ćete svoja srca obogatiti jednim predivnim iskustvom!

Božićna bajka Jasmine Kosanović - Jasmina i lutkice

Bajkovite zimske večeri postat će još čarobnije odlučite li se posjetiti Etnografski muzej. Tamo vas čekaju bijele vile koje simboliziraju pahulje i zimu, maleni crvendaći koji predstavljaju toplinu doma u zimskoj noći te šuma prekrivena snijegom iza čijih borovih grana proviruju promrzle životinjice.

04.12.2021. -09.01.2022. Etnografski muzej

Kad bi igračke pričale...

Igračke su te koje obilježavaju ovogodišnji Advent Zagreb. Super junaci, plišanci, figurice od porculana, drveta ili na baterije, imaginarni svjetovi izrađeni od minijaturnih kockica - igračke su vrlo vjerojatno najbrojniji „stanovnici“ Muzeja prekinutih veza.

28.11.2021. -06.01.2022. Muzej prekinutih veza

Retrospektiva čokoladnih poklona

Čokolada je uvijek dobar poklon - svima je omiljena poslastica i ne postoji generacija koja je ne obožava: od mališana koji ne mogu odoljeti ovom slatkom okusu do djedova i baka koji potajno uzmu koji komadić unucima.

01.12.2021. -31.12.2021. Muzej čokolade

Fondacija Murtić / Edo Murtić: Grafike „Nove apstrakcije“

Izložba predstavlja novu seriju grafika u ediciji Fondacije Murtić koje su izrađene prema originalnim predlošcima Ede Murtića iz ciklusa Nove apstrakcije u ograničenoj nakladi tehnikom digigrafije.

25.11.2021. -31.12.2021. Muzej za umjetnost i obrt

Veliki Advent Male scene

Već 35 godina kazalište Mala scena u Zagrebu puni dječju maštu raznovrsnim predstavama.

03.12.2021. 18:00 Kazalište Mala scena

Gavella - Predstava Obavezan smjer

Tunel Grič. Iščekivanje. Mrak. Zloslutnost. Strahovi. Predstava koja nam izmiče tlo pod nogama; koja nas tjera da sudjelujemo tako da se zagledamo duboko u sebe same; koja nam neće dati jasne odgovore, već samo još više pitanja.

17.12.2021. Tunel Grič

Advent u Vidri

Neprestano pričamo o toj čaroliji Božića koja je prisutna za vrijeme Adventa, primarno onoj čaroliji koju možemo vidjeti. No, zapitajte se, kako bi vam bilo da je ne vidite?

29.11.2021. 19:00 Scena Vidra

Projekt Ilica: Q'Art

Vrijednosti zajednice, socijalna osjetljivost, zajedništvo, solidarnost, suosjećajnost, suradnja i ljubav - postoji li bolji božićni poklon za zajednicu koja je u posljednje vrijeme prošla kroz brojne nedaće?

19.12.2021. Ilica

Mali muzej čuda

Igračke su naši najbolji prijatelji, učitelji i suputnici. Igračke su uvijek tu za nas. Igračke grade našu maštu i putuju kroz naše svjetove. Igračke nas tješe kada nas je strah mraka i uz njih kreiramo naše snove, artikuliramo i pričamo priče.

01.12.2021. -31.12.2021. Ilica 92 - Mali Muzej Čuda

Bajka za van: Crvenkapica, Vuk i Baka

Crvenkapica - klasična dječja priča koja je obilježila mnoga djetinjstva dolazi u novom, zabavnom i interaktivnom izdanju u sklopu Adventa.

05.12.2021. 11:00 Park Ribnjak

Christmas garden u ALU

Postoji li bolji blagdanski ugođaj od bajkovitog vrta u kojem je ugođaj postignut umjetničkom scenografijom i bojanjem drveća rasvjetom?

27.11.2021. -01.01.2022. Akademija likovnih umjetnosti

Izložba Slavko Kopač

Multimedijalna izložba o Slavku Kopaču prikazuje opus hrvatskog umjetnika koji pripada vrhunskim dometima domaće i svjetske likovne umjetnosti, a snažno je obilježio francusku i europsku likovnu scenu druge polovine 20. stoljeća.

17.12.2021. -27.03.2022. HDLU - Dom hrvatskih likovnih umjetnika
Turistička zajednica grada Zagreba ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa ili za slučaj otkazivanja događanja. Sve informacije su podložne promjenama ili otkazivanju sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događanja/izvršavanja projekta. Molimo sve zainteresirane da se zbog svega navedenog dodatno informiraju na svim dostupnim platformama. Također, molimo sve posjetitelje da se prije dolaska na određeni program/koncert informiraju o broju mjesta, obzirom da je isti ograničen, te apeliramo na sve da se drže propisanih epidemioloških mjera i uputa Stožera.