language
Advent u Zagrebu

Kultura u Adventu

Božićno raspoloženje prožima i predstave te izložbe, koje će publici predstaviti pravi doživljaj ovog doba godine.

Dobrota i inkluzija, tradicionalni običaji i briga o drugima, radost na licima onih najmlađih i nezaobilazni pokloni u čarobno vrijeme darivanja. Kroz umjetničke izvedbe u sklopu Adventa Zagreb svi će prizori, pokreti, zvukovi i dodiri dočarati idilu ovog posebnog doba godine.

Advent u Etnografskom muzeju - Izložba Kinč nije kič

Jedan od najpoznatijih tradicionalnih božićnih simbola s područja Hrvatske zasigurno je kinč ili cimer, ukras napravljen od isprepletenih zimzelenih grana i drugog zelenila kojeg su krasili ukrasi od šarenog papira, božićne jabuke i posrebreni orasi, ukrasi od slame, svileni bomboni te drugi dekor iz kućne radinosti.

02.12.2022. 10:00 Etnografski muzej

Advent u Vidri

Advent je vrijeme u kojem činimo dobro, u kojem darujemo druge kako bismo ljepotom svoje duše palili svjetlo s kojim ćemo dočekati Božić.

01.12.2022. 20:00 Scena Vidra

Advent u Maloj sceni

U Kazalištu Mala scena predstava „Snježna bajka“ ne započinje odabirom sjedala, već ulaskom u sam atrij gdje mališane i roditelje dočekuje prava božićna čarolija uz prigodne igre, radionicu izrade čokolade te pisanje pisma Djedu Božićnjaku, kako bi sami dali svoj doprinos predstavi i kreativno se izrazili.

01.12.2022. 17:00 Kazalište Mala scena

Muzej čokolade

Vremena se mijenjaju, a s njima i dječje navike. Ipak, čitavo je 20. stoljeće, brojna djetinjstva i mnoštva generacija djece, obilježio jedan poseban hobi: skupljanje sličica u albumima.

01.12.2022. -08.01.2023. Muzej čokolade

Advent kod Dagmar na Krležinom Gvozdu

Hrvatska kolekcionarka Dagmar Meneghello ponosna je vlasnica nevjerojatne kolekcije slika, skulptura i drugih umjetnina modernih hrvatskih umjetnika, a ovog Adventa uvodi posjetitelje u svoj svijet na Krležinom Gvozdu.

02.12.2022. -07.01.2023. Krležin Gvozd

Advent u Lisinskom

Gotovo pedeset godina ova je koncertna dvorana pravi dragulj zagrebačke glazbene scene, odredište renomiranih imena svjetske glazbe, a svojim će programom uveličati program ovogodišnjeg Adventa Zagreb.

02.12.2022. 19:30 Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Prvi advent ispred zvečke

Muzej novog vala priprema posebnu manifestaciju u sklopu koje će postaviti manji, pokretni ugostiteljski objekt.

26.11.2022. -07.01.2023. Muzej novog vala

Advent u Muzeju grada Zagreba

Povodom blagdanskog, adventskog razdoblja, Muzej grada Zagreba organizira razna prigodna događanja.

26.11.2022. -18.12.2022. Muzej grada Zagreba

Plati i nosi

Gdje? Meštrovićev paviljon. Kad? Od 21. do 23. prosinca. Tko? Studenti Akademije likovnih umjetnosti i mladi umjetnici.

21.12.2022. -23.12.2022. HDLU - Dom hrvatskih likovnih umjetnika
Turistička zajednica grada Zagreba ne snosi odgovornost za odluke organizatora o promjenama termina, izvođača, programa ili za slučaj otkazivanja događanja. Sve informacije su podložne promjenama ili otkazivanju sukladno odluci pojedinog organizatora/nositelja projekta te svim epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi u trenutku održavanja događanja/izvršavanja projekta. Molimo sve zainteresirane da se zbog svega navedenog dodatno informiraju na svim dostupnim platformama. Također, molimo sve posjetitelje da se prije dolaska na određeni program/koncert informiraju o broju mjesta, obzirom da je isti ograničen, te apeliramo na sve da se drže propisanih epidemioloških mjera i uputa Stožera.