language
Advent u Zagrebu

Made in Zagreb

Male ili velike, drvene ili platnene, klasične ili animirane, lutke ili autići - igračke su bile i ostale simbol djetinjstva, ono čega se prisjećamo s tolikom radošću i ljubavlju, ono što nas podsjeća na bezbrižne i vesele dane.

A doba godine koje nas možda najviše podsjeća na to sretno vrijeme je advent. Tko ne pamti ono uzbuđenje, onaj osmijeh na licu kad dijete na božićno jutro otvara poklone i u njima pronalazi igračku koju je toliko dugo čekalo?

Ovogodišnji Advent Zagreb spaja upravo to: igračke i Božić. No, ne bilo kakve igračke! Ove će vas godine diljem ovog grada s milijun srca dočekati predimenzionirane igračke koje su se proizvodile upravo na području Zagreba - bilo da se radilo o klasičnim Disneyevim junacima iz tvornice Biserka ili pak plišancima iz Vavrine radionice.

Ipak, nećemo ostati samo u prošlosti. Advent je tu da postigne osjećaj zajedništva i pomogne lokalnom stanovništvu, a ima li boljeg načina nego da pozove razne lokalne obrtnike specijalizirane za proizvodnju igračaka da se predstave svim posjetiteljima?

Marljive ruke ovih kreativaca svakodnevno stvaraju najljepše dječje uspomene u obliku igračaka, i to onih koje su autentične, unikatne i poučne. Svojim radom oni stvaraju više od igre za naše mališane, a simpatična, kreativna izdanja igračaka još su nam draža kad znamo da su napravljene od održivih, ekološki prihvatljivih materijala.

Prošećite ulicama i zavirite na štandove naših maštovitih lokalaca, posjetite njihove online trgovine i društvene mreže. Garantiramo vam da ćete ovdje pronaći savršeni božićni poklon za svoje mališane!

Art Design by Tamara

Svaka nit u ADT dekorativnim igračkama dobila je posebnu pažnju, a autentični dizajn te umjetnički prožeti oslikani dijelovi čine svaku igračku jedinstvenom.

Mala igra

Heklane igračke, lutke, zvečkice, žvakalice, dekoracije za dječje sobe i ljuljačke - sve ovo izrađuju igle i vrijedne ruke obrta Mala igra.

Nena Dolls

Ovaj mali hrvatski brend svoju je veliku ljubav prema šivanju odlučio pretočiti u igračke koje oduševljavaju i velike i male, one igračke koje će stvarati divne uspomene brojnim generacijama.

BebeLot

Pred tri godine rodila se mala djevojčica Lota i jedna je mlada zagrebačka obitelj dobila neobičnu ideju: prvi u Hrvatskoj na tržište plasirati crno-bijele, vizualno stimulativne potrepštine za bebe.

Kištra

Gumbeki, Filceki, Zmijice i Sunčeko. Već od samih naziva se poželite rastopiti, zar ne?

Nixa

Ljubav prema drvetu kao materijalu i višak vremena rezultirali su drugačijim dječjim igračkama u ovoj zagrebačkoj radioni.

HAI

Brend Hrvatske autentične igračke (HAI) doveo je nešto novo na hrvatsko tržište: didaktičke igračke koje potiču interaktivno iskustvo igre, a inspirirane su hrvatskom baštinom.

Mikuš

Obrt obitelji Mikuš već generacijama stvara šarene, vesele, tradicionalne drvene igračke koje prepoznajemo kao simbole hrvatske kulturne baštine.

MoKo

Puno ljubavi, mašte, vremena i još više bojica uloženo je u svaki dječji crtež, svako malo umjetničko djelo koje osmisli taj um prepun kreativnosti i nezamislivih ideja, kakve samo mali umjetnici mogu imati.

Lutak

Lutke, mali pokloni, suveniri, scenografije, maskote, oslikana keramika, igračke, ilustracije. Sve se ovo izrađuje s puno ljubavi, truda i kreativnosti u zagrebačkom obrtu Lutak još od 1996. godine.

Jasmina i lutkice

Kao knjiga s tisuću primamljivih stranica...roman strasti i poštenja, nezaboravan i iskren...priča šarenih snova...Jasminine lutke pričaju priče o lirskim sjećanjima na djetinjstvo.