Advent u Mariji Bistrici

Doživjeti ugođaj Adventa u Mariji Bistrici, hrvatskom nacionalnom svetištu, uistinu je posebno iskustvo!

Like & Share

Kada?

30.11. - 31.12.2019.

Više informacija

Tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici nastavlja se i ove godine, sada s još raskošnijim programom koji će se provoditi kroz četiri tematska vikenda od 30. studenog  do 31. prosinca. Svečano otvorenje Adventa u Mariji Bistrici bit će u subotu 30. studenog uz koncert Luke Nižetića.

Doživjeti ugođaj Došašća u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj, a posebice uz duhovne koncerte „Božja slava benda“ i Petra Buljana  01. prosinca te Sestra Palić 15. prosinca.

Moći ćete uživati u Bistričkom adventskom sajmukoji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih.

Ove godine Mariju Bistricu krasit će jedinstvene jaslice sa motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a te klizalište „Bistrička ledena bajka“. Za najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na Bistričku kalvariju bit će postavljen poseban okvir sa motivima drvenih dječjih igračaka.

U Mariji Bistrici se sprema prekrasna Adventska noć svjetla 14. prosinca uz puštanje lampiona sa duhovnom porukom i koncertom „Begina“

Sve to bit će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje čiji će vrhunac biti na Tradicionalnom adventskom (do)ručku 22. prosinca uz nastup Saše Lozara, tu je i neizostavni kuhani gvirc i vino koje će posjetitelji ove godine moći popiti u Adventskoj šalici.  

Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz koncert „Kumova“ i  „Ljubavnika“  uz veliku Bistričku božićnu tombolu.

Prometne obavijesti
Automobilom - udaljenost od Zagreba do Marije Bistrice iznosi 35 kilometara: više informacija
Autobusom - 
informacije o polascima s Autobusnog kolodvora Zagreb