Muzej vlakića - Backo Mini Express - najveća maketa željeznice jugoistočne Europe

Adventska bajka na kotačima, nezaobilazna atrakcija vodeće turističke manifestacije Europe – Adventa u Zagrebu, i ove godine posjetiteljima priprema mnoštvo premijernog sadržaja.

Like & Share

Kada?

30.11.2019. - 7.1.2020.

Više informacija

I za vrijeme ovogodišnjeg Adventa na maketi u Muzeju vlakića, pripremili su niz novosti. Budući da su se izgradnjom lifta i korištenjem drugih tehničkih rješenja uspjeli spustiti u podrum, povećanjem površine makete, koja je sada već na preko 100 m², povećan je i broj tračnica i pripadajućih skretnica, tako da sada Muzej ima već preko 1.500 m pruge i oko 350 skretnica.

Najveća i najvažnija novost za ovu godinu bit će grad s kućama u koje je ugrađena rasvjeta, prometnicama po kojima voze auti, semaforima za vozila, ali i pješačkim semaforima, tako da prolaznici (djeca koja izlaze iz škole) prelaze cestu tek kad se na semaforu upali zeleno svjetlo, a po gradu će voziti i biciklisti.

U podnožju skijališta proradit će i parkiralište u koje vozila ulaze iz tunela, stanu na ulaznoj rampi, „uzmu parkirnu kartu“ i potom nastave vožnju po parkiralištu do predviđenog parkirnog mjesta. Potom, neko drugo vozilo kreće s parkirališta, stane na izlaznoj rampi i „kad plati kartu“, diže se rampa i vozilo se uključuje u promet. Pokraj parkirališta nalazit će se i servisni centar za tri autobusa.

U trećoj sobi, gdje su predviđene garaže za parne, električne i dizel lokomotive, bit će završen i upogonjen scenarij izmjene lokomotiva. Kada kompozicija dođe na predviđeni peron, otkopčat će se lokomotiva i krenuti prema svojoj garaži, a iz garaže će doći druga lokomotiva, preuzeti kompoziciju i nastaviti dalje.

Uz puno novih detalja na krajobrazu i prigodnoj blagdanskoj dekoraciji cijelog prostora i ove će godine, zasigurno, Muzej vlakića – Backo mini express biti jedna od važnijih adventskih atrakcija grada Zagreba.

PON/PET od 12:00-21:00
SUB/NED od 10:00-21:00.
Ulaz se naplaćuje. Cijene ulaznica su: djeca 25,00 kn, odrasli 30,00 kn, a obiteljska ulaznica (2 odraslih i 2 djece) 85,00 kn