Virtualni božićni prozori

Motive ovogodišnjeg Adventa doživite kroz sadržaj proširene stvarnosti.

Ovogodišnje motive zagrebačkog Adventa Turistička zajednica grada Zagreba predstavit će i kroz sadržaj proširene stvarnosti, izložbu naziva „Virtualni božićni prozori“.

Tradicionalnu i toplu priču Adventa povezujemo s modernim tehnologijama te posjetitelje Adventa usmjeravamo na mnogobrojne lokacije na širem području grada (trgova i parkova).

Posjetitelji će tako, u skladu s preporukama HZJZ, moći koristeći aplikaciju Equinox XR kroz ekran svog mobitela vidjeti animirani sadržaj koji smo za njih pripremili.


Način korištenja aplikacije:

Na mobilne uređaje je potrebno instalirati Equinox XR aplikaciju. 

Prilikom dolaska na lokaciju potrebno je ući u aplikaciju, a ista će sama izbaciti, na zaslon mobitela, obavijest o tome što se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini.

Klikom na ikonu koja se pojavi na ekranu mobitela, aplikacija navodi posjetitelja do točnog mjesta gdje je postavljena izložba.

Okretanjem svog mobitela, kao kod fotografiranja, prolazi se kroz izložbu te se može interaktivno u njoj sudjelovati – fotografirati se ili dijeliti sadržaj na društvenim mrežama.

iStore

Google Play

Osim u Zagrebu, izložbu Virtualnih božićnih prozora možete pogledati i u Dubrovniku, Gospiću, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krapini, Osijeku, Puli, Rijeci, Rovinju, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru, Zadru.
Za sve one koji zbog trenutne situacije nisu u mogućnosti putovati, Advent Zagreb prelazi i granice Hrvatske, donoseći barem djelić blagdanske atmosfere u Beograd, Ljubljanu, Maribor, Mostar, München, Novi Sad i Sarajevo.

Popis svih lokacija pogledajte klikom na ikonu