Zagreb u adventskom ruhu

Prošećite kroz Gornji i Donji grad i osjetite pravu blagdansku čaroliju.

Advent je jedan od prepoznatljivih simbola Zagreba, s uzbuđenjem iščekivano razdoblje slavlja i raskoši na kraju godine. Vrijeme je to za uživanje s obitelji i prijateljima u posebnom blagdanskom ozračju, kad se grad pretvara u veliku svijetlu pozornicu stvorenu za zimsko druženje po ulicama, trgovima i parkovima.

Godina 2020. poremetila je uobičajene planove i uvela nova pravila, ali nije ugasila adventski duh. Naprotiv, Zagreb će zablistati okićen i romantičan više nego ikad, a poznate lokacije u centru grada krasit će prigodne i maštovite blagdanske instalacije. Advent je i dalje tu, a njegovo svjetlo nas grije, širi radost i nadu u bolju budućnost.

DONJI GRAD

1. PRIGODNO UREĐENJE PARKA ZRINJEVAC

Bijeg od svakodnevice u perivoj s alejom stoljetnih platana jednako je čaroban u svako godišnje doba, no samo u vrijeme Adventa velike krošnje svijetle posebnim sjajem tisuća bijelih lampica. Doživite zimsku romantiku na Zrinjevcu.

2. PRIGODNO UREĐENJE TRGA KRALJA TOMISLAVA

Zatvorite oči i zamislite da izvodite spektakularnu piruetu u veličanstvenom Ledenom parku, najvećem i najljepšem klizalištu u ovom dijelu Europe. 

3. PRIGODNO UREĐENJE TRGA REPUBLIKE HRVATSKE I HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA

Zavirite u čarobni svijet Orašara u okrilju zagrebačkog simbola kulture i umjetnosti. 

GORNJI GRAD

1. BOŽIĆ OBITELJI ZIMA

Uživajte u toplini zagrebačkog doma i blagdanskoj atmosferi s pogledom na cijeli grad.

PARK BELE IV / VRANYCZANIJEVA POLJANA  
Park Bele IV za vrijeme Adventa postat će pravi dječji kutak!

STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE ISTOK
Prošećite se kroz blagovaonu, bacite pogled na božićni stol i doživite tradicionalni zagrebački božićni ručak!

STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE ZAPAD 
Muzička soba i dnevna soba – najdragocjeniji trenuci, najljepše uspomene i najuzbudljivije priče... Sve to možete pronaći ovdje! 

2. BOŽIĆNI POLJUBAC

PLATO GRADEC
Zagrlite i poljubite voljenu osobu ispod imele i usnimite najljepšu ljubavnu ili obiteljsku fotografiju za ove blagdane!